Deň ovocia a zeleniny

„Do sadu si, do sadu si košík ber, už je mesiac, už je mesiac september.“

Touto známou pesničkou sme začali na I. stupni Deň ovocia a zeleniny. Žiaci si týmito plodmi zeme spestrili deň rôznymi vzdelávacími aktivitami a činnosťami.

V 2.A sme si pri príležitosti ovocia a zeleniny obohatili desiatu o vitamíny a na hodine výtvarnej výchovy si vytvorili ovocné mozaiky.

2.B si spestrila hodinu angličtiny ako Apple Day formou jablkového bludiska a omaľovániek. Veselým počítaním, písaním a kreslením si vytvorili krásny strom, ktorý im tento deň bude pripomínať.

Aj žiaci z 2.C si tento deň uctili oslavou jablka. Po vypočutí prezentácie o tom aké je jablko zdravé a koľko má vitamínov si vyfarbili obrázok jablka a s chuťou sa do neho zahryzli.

“Brušká v 3.B si zaplnili,

vedomosti doplnili.

Jablko, hruška, banán,

kým to ja všetko zrátam.

Uhorka už beží preč,

baklažán sa teší tiež.

Ovocie a zelenina sú naši verní kamaráti,

baktériám sa to však neoplatí.”

4.A sa pustila do písania ovocno-zeleninových slohových prác, a tak vznikol recept na jablkovú štrúdľu, pozvánka na výstavu ovocia a zeleniny, reklama na BIO zeleninu a iné zaujímavé práce. Anglický jazyk sa prelínal hľadaním názvov ovocia a zeleniny k správnym obrázkom. V školskej  knižnici sme pokračovali pátraním po zdravých, umeleckých aj náučných knihách o chutnej zelenine a sladkom ovocí.

Na posilnenie nášho zdravia  sme si v našej triede 4.B dali na desiatu ovocie a zeleninu. Nosíme si ich pravidelne do školy a sú súčasťou jedálneho lístka aj v našej školskej jedálni.  Aby sme ale nezabudli , aké sú vitamíny dôležité, takýto Deň zdravej výživy bol najmä v tomto jesennom počasí veľmi prijemným začiatkom pracovného týždňa.

Ovocno-zeleninová fotogaléria