Knižné kamarátstva 3.B

Trieda 3. B sa v uplynulých mesiacoch zapojila do súťaže Panta Rhei – Knižné kamarátstva. Spojili sme sily, vyhrnuli si rukávy a s nadšením sme sa do toho pustili.

Každý mesiac plníme rôzne úlohy, popritom čítame knihy, ktoré sa nám páčia. Tejto aktivite sme vyhradili čas počas vyučovania, ale aj poobede v školskom klube detí.

V septembri sme plnili úlohu Prekresli obálku vašej obľúbenej rozprávkovej knihy. Vybrali sme si známy titul od Márie Ďuríčkovej  ̶  Danka a Janka. Spoločne sme sa dohodli, čo nakreslíme na prednú a zadnú stranu. Rozdelili sme sa do skupiniek a tvorenie obalu začalo. Do stredu sme napísali námety, ako by kniha podľa nás mohla pokračovať.

V októbri sme posielali fotku nášho spoločného čítania v škole, ktoré bolo pre nás zábavné a pútavé.

V novembri sme modelovali obľúbenú rozprávkovú postavičku. Vybrali sme si knihu od Gabriely Futovej – Psia škola kocúra Červenochvosta. Zaujali nás hlavné postavy – kocúrik a psíček. Taktiež sme pustili uzdu našej fantázii a zvieratkám sme domodelovali rôzne maličkosti.

V decembri nás čaká spoločné tvorenie vianočnej básne.

Naše aktivity vyvrcholia v januári, kedy máme v pláne napísať spoločný príbeh. V ňom ožijú postavičky, s ktorými sme sa stretávali v prečítaných knihách.

Uvidíme, ako nám to pôjde, ale už teraz sa na to tešíme. 🙂

Zároveň veríme, že porotu zaujmeme a vyhráme vytúženú knižnicu.

 

Fotogáleriu k článku nájdete TU.