Hrdinovia Internetu

hrdinovia internetu4

V novembri sa naša Čordáčikovská redakčná rada opäť stretla v online priestore. Tentoraz sme s pani učiteľkou Luciou Palkovou, ktorá vedie krúžok žurnalistiky, mali netradičné stretnutie. Pani učiteľka nám predstavila program Hrdinovia Internetu, ktorý poskytuje pedagógom nástroje a metódy pri vyučovaní digitálnej bezpečnosti. A keďže pani učiteľka je aktuálne zapojená do tohto vzdelávania, rozhodla sa, že si svoje znalosti „odskúša“ na svojej redakčnej rade 🙂

pc bezpečnosť

Bolo to veľmi zaujímavé stretnutie, nabité aktivitami zameranými na digitálnu bezpečnosť. Pani učiteľka nám predstavila dve témy. V prvej z nich s názvom „Zdieľaj s rozumom“ nám ukázala, čo všetko o nás Google vie, ako si zachovať súkromie, čo je to rámec a poukázala na dôležitosť rešpektovania ostatných pri zdieľaní na sociálnych sieťach.

hrdinoviainternetu2

hrdinovia internetu3

Pri téme Láskavosť je cool , mimochodom, super názov, že 😉 sme sa rozprávali o slušnom reagovaní a písaní na Internete, aj o kyberšikane. Google k tomuto programu dokonca pripravil aj hru Interland (bezplatne a bez prihlasovania), ktorá je pre deti asi tak do 11-12 rokov . No priznávam, že aj ja som si ju odskúšala a nebolo to až také “detské”. Myslím si, že Hrdinovia Internetu dokážu z nudnej prednášky cez hodinu informatiky urobiť 45 minút skvelej zábavy a zaujímavých aktivít o bezpečnosti v digitálnom priestore.

pc bezpečnosť

hrdinoviainternetu1

pc bezpečnosť

Spracovala: Grétka Tešľová, 7.B