KyberTím zaujal aj 6.B

kybertím

Tomáš Horňák a Sebastián Surmánek, gymnazisti z 1.Ag, pripravili 3. 5. 2022 prednášku z počítačovej bezpečnosti pre šiestakov. Členovia KyberTímu GKMKE sa zamerali na bezpečnosť pri hraní počítačových hier cez Steam. Medzi deťmi v tomto veku je hranie počítačových hier veľmi populárne. Preto je dôležité, aby sa k nim dostali informácie, ako sa v online priestore správať bezpečne, aby nenaleteli rôznym podvodníkom.

kybertím

kybertím

Gymnazisti  predstavili bezpečnostné hrozby, na ktoré možno naraziť v online priestore pri hraní hier. Vysvetlili, čo je to Scam a ako mu predísť. Objasnili význam silného hesla a dvojfaktorovej autentifikácie. Žiakov upozornili na neznáme a neoverené linky a ako ich možno rozpoznať. Zdôraznili ostražitosť pri prijímaní rôznych správ s prílohou a upozornili na možnosť stiahnutia malvéru do zariadenia.

kybertím

kybertím

kybertím

Žiakov zo 6.B téma veľmi zaujala, živo diskutovali a mali toľko otázok, že ani jedna vyučovacia hodina im nestačila. S KyberTímom sa dohodli na ďalšom stretnutí a pokračovaní diskusie k otázkam počítačovej bezpečnosti.

kybertím

Ďakujeme našim gymnazistom za predstavenie aktuálnej témy a oceňujeme ich aktivitu v partnerskej výučbe. Tešíme sa, že nadobudnuté skúsenosti a informácie posúvajú ďalej a problematiku počítačovej bezpečnosti približujú aj mladším žiakom.

Spracovala RNDr. Mária Vavrová