Didaktické hry v prírode

Dňa 13.9.2021 sa na prvom stupni konali didaktické hry v prírode.

Prváci sa vybrali na lúku za kláštorom Bosých Karmelitánok na sídlisku KVP. Po peknom pikniku v tráve si zahrali didaktické hry, zahrali sa s loptou a lietajúcim tanierom. Pozorovali a poznávali lúčne kvety a hmyz. Po ceste sa zahrali so psíkom a pozorovali ustajnené kone. Dozvedeli sa aj, ako sa správať bezpečne v prírode, čo robiť v prípade poranenia. Dávali si pozor, aby po sebe nezanechali v prírode žiaden odpad.

Druháci sa vybrali na vychádzku do okolia školy, smerom na lúky nad KVP. Po ceste sa zastavili pozrieť kone a prekvapila ich aj plachá užovka, ktorá sa rýchlo odplazila do krovia. V cieli cesty súťažili v tímoch a hrali rôzne loptové hry, ktorými si precvičili postreh a koordináciu. Niektorých zaujal hmyz na lúke – pozorovali motýle, pestrice, lúčne koníky, kobylky a videli naživo aj cvrčka. Počasie im prialo a mali spolu skvelý čas.

Tretiaci sa vybrali užiť si krásne počasie a pohodový deň do Katkinho parku, kde si deti nielen zašportovali, ale spoločne si vytvárali super náladu a ukázali svoju kreativitu v nápadoch na zlepšenie si dňa.

Štvrtáci pochodovali od školy na košickú Kalváriu. Popri kaplnkách ku kostolu sa pomodlili krížovú cestu detí. U Saleziánov si zahrali futbal, absolvovali vedomostný kvíz venovaný pamiatkam našej krajiny. Nové sily dotankovali chutnou desiatou. Po príjemnom oddychu nasmerovali svoje nohy smer KVP – škola.

Zažili sme krásny jesenný hravý účelový deň.

Fotogalériu nájdete TU.

Spracovali pani učiteľky prvého stupňa.