Úspech Čordáčika v Podtatranskom školákovi 2022

V dňoch 29. 9. – 30. 9. 2022 sa v Podtatranskej knižnici v Poprade konala súťaž školských časopisov základných škôl Prešovského a Košického samosprávneho kraja pod názvom Podtatranský školák. Redakčnú radu nášho časopisu Čordáčik som reprezentovala spolu s pani učiteľkou Luciou Palkovou.

Prvý deň sme absolvovali tri  workshopy. Napriek tomu, že doobedie ubehlo veľmi rýchlo, stihli sme  toho veľa počuť i vidieť.

Foto: Podtatranská knižnica v Poprade

Na prvom workshope pani redaktorka Beáta Penxová-Mačingová vysvetľovala, ako správne postupovať pri písaní článkov. Pán fotograf Maroš Akurátny viedol druhý workshop. Ukázal nám desať nápadov, ako vylepšiť fotografiu. To sme si hneď v knižnici mohli aj vyskúšať a výsledok konzultovať. Tretí workshop sa zaoberal grafikou v časopise a viedol ho pán Michal Hricko.

Foto: 10 pravidiel dobrej fotografie v praxi 🙂 

Foto: p. Michal Hricko, workshop o grafike v časopise

Na druhý deň boli vyhlásení víťazi. Veľmi nás potešilo, že náš časopis Čordáčik bol už tretíkrát za sebou v tejto súťaži úspešný. Umiestnili sme sa na 1. mieste, a to nás zaväzuje i naďalej na sebe pracovať, vzdelávať sa a tvorivo písať.

Text a foto: Ester Farkášová, 5.A