LETNÁ AKADÉMIA – Ľudové remeslá a tradície – 1. deň

V pondelok – 3.7.2023 – sme otvorili 1. týždeň Letnej akadémie, pod názvom Ľudové remeslá a tradície pre deti 1. stupňa ZŠ. Milým úvodným slovkom privítala všetkých detských účastníkov p. riaditeľka s p. zástupkyňou, ktorá deťom následne predstavila program celého týždňa.

Počas prvého dňa boli prichystané 2 stanovištia. Prvým z nich bolo UMELECKÉ DROTÁRSTVO. Hneď z rána medzi nás zavítal p. Gelvanicz, ktorý sa 20 rokov venuje umeleckému drotárstvu. Deťom predstavil nielen svoju drotársku tvorbu s názornou ukážkou, ale povedal aj rôzne zaujímavosti o tejto práci. Pomocou podrobného hovoreného postupu, spojeného s praktickou ukážkou, pomohol deťom vlastnoručne vytvoriť krásne ozdobné srdiečka z medeného drôtu, či iné výrobky. Druhým stanovišťom bolo HÁČKOVANIE 1-2-3. Deti si pozorne pozreli edukačné videá s postupmi háčkovania, vyskúšali si základnú retiazku s háčikom a zároveň si uháčkovali dlhé prívesky či náramky.

Po obede nás čakal spoločný oddych pri rozprávke Maťko a Kubko a pri ľudových omaľovánkach. Oddýchli sme si aj pri prechádzke, hrách na lúke a ihrisku.

Prvý deň, z ktorého si deti odnášajú veľa zážitkov, sme spoločne zakončili sv. omšou v Kostole Božieho milosrdenstva.

Tešíme sa na ďalší spoločný deň Letnej akadémie.

Fotogaléria z prvého dňa – TU.

Foto: Mgr. Veronika Andiľová, Mgr. Zdena Weagová, Mária Počatková, Mgr. Mária Tóthová

Spracovala: Mgr. Mária Tóthová