LETNÁ AKADÉMIA – Ľudové remeslá a tradície – 2. deň

Druhý deň Letnej akadémie sa niesol síce v zamračenom počasí ale stále v dobrej nálade.

Po raňajkách na nás čakala keramická tvorivá dielňa pod vedením p. Hruškovej. Deťom s radosťou predstavila svoje remeslo a porozprávala čo všetko je možné z hliny vyrobiť. Zároveň im detailne opísala aj postup pri tvorbe z keramiky. Priniesla so sebou kopec materiálu a dopredu vypálené výrobky pre každé dieťa (ich výroba trvá 3 týždne), čím zahájila otvorenie keramickej tvorivej dielničky. Deti si samostatne za menšej pomoci p. vychovávateliek, podľa presného vysvetlenia, skúsili namaľovať obláčik s hviezdičkami. Dokončené vymaľované výrobky nechali poriadne zaschnúť a odovzdali ich pani Hruškovej na finálne vypálenie. Už teraz sa tešíme na piatok, kedy uvidíme výsledok našej tvorivej práce.

Náš deň sa ale tvorivou keramickou dielňou neskončil. Pokračovali sme šantením na skákacom hrade (ktorý na nás čakal pred školou) a následne chutným obedom. Keďže sa nám vonku rozpršalo, na deti čakali interiérové aktivity v priestoroch školy – sfilmované rozprávky (O 12 mesiačikoch, Princezná z mlejna), háčkovanie, remeselné a ľudové omaľovánky a rôzne spoločné hry. Naplno sme využili aj priestory telocvične, kde si deti zahrali futbal a s p. trénerom Šimonom zažili hodinu parkouru, ktorú si pochvaľovali.

Za celý deň a všetky dnešné zážitky sme spoločne poďakovali Pánu Bohu na sv. omši v Kostole Božieho milosrdenstva na KVP.

Už teraz sa tešíme na ďalšie dni, uvidíme sa opäť vo štvrtok!

Fotogaléria z 2. dňa – TU

Foto: Mgr. Zdena Weagová, Mgr. Mária Tóthová

Spracovala: Mgr. Mária Tóthová