Kyber-bezpečnosť v 8. B

Pri príležitosti Európskeho mesiaca kybernetickej bezpečnosti sa na našej škole intenzívnejšie ako inokedy venujeme zvyšovaniu bezpečnostného povedomia. V rámci hodín informatiky žiaci absolvujú workshopy a aktivity zamerané na odhaľovanie podvodných správ (phishig, vishing, smishing), ochranu osobných údajov či zabezpečenie svojho mobilného telefónu alebo prehliadača v počítači.

KyberTím z nášho gymnázia navštívil 6. októbra 2023 triedu 8. B na našej ZŠ.

Žiaci sa oboznámili so základmi informačnej bezpečnosti zameranými na Podvodné správy a ochranu pred nimi. Vyskúšali si testovanie podozrivých odkazov a súborov a skúmali aj úniky dát.

Svoje znalosti overili na záver v bezpečnostnom teste.

V bezpečnostných aktivitách pokračujeme v mesiaci október v nadväznosti na projekt #IB treba žiť na hodinách informatiky a tiež rôznymi aktivitami nášho KyberTímu v jednotlivých triedach našej základnej školy v nadväznosti na projekt Nauč sa základy informačnej bezpečnosti a vzdelávaj svoje okolie.

Októbrové bezpečnostné aktivity zavŕšime 27. októbra 2027 realizáciou CyberSecurity Day na GKM. Srdečne pozývame žiakov ZŠ (7. – 9. ročník) a ich učiteľov, aby na našom gymnáziu strávili bezpečnostné dopoludnie plné zaujímavých a aktuálnych kyber-bezpečnostných tipov v rámci prednášky a workshopov.