Víťazi spod Tatier

Štvorica redaktorov časopisu Čordáčik strávila dnešné dopoludnie v Podtatranskej knižnici, kde prebiehal už 8. ročník Podtatranského školáka. V rámci projektu Medzi slovami, medzi riadkami knižnica organizovala súťaž časopisov základných škôl Košického a Prešovského kraja. Spomedzi 19 prihlásených si Čordáčik odniesol z Popradu 3. miesto. Do súťaže sme tentoraz prihlásili časopisy, na ktorých minulý školský rok pracovala úplne nová redakčná rada.  Pre našich nováčikov to bolo prvé víťazstvo.

Porota to tento rok opäť nemala vôbec jednoduché. Všetky časopisy boli na výbornej úrovni. Tri naslovovzaté odborníčky zo žurnalistickej praxe vyzdvihli stúpajúcu úroveň časopisov, z ktorých viaceré by obsahom i po grafickej stránke smelo obstáli aj v konkurencii súčasných periodík. Odznela i pozitívna kritika a viaceré odporúčania, akým chybám sa vyhnúť.

Víťazstvo je pre nás odmenou i hnacím motorom neustále na sebe pracovať a zlepšovať sa. Najdôležitejšie je, aby sme pri tvorbe časopisu  mali radosť a tiež chuť učiť sa nové veci. V tom nám určite pomôže aj účasť na žurnalistických workshopoch, ktoré Podtatranská knižnica pripravuje na jar budúceho roka. Už teraz sa na nich tešíme.

Foto: archív ZŠ

Za redakčnú radu

Lucia Palková, koordinátorka Čordáčika